Bo her eller i utlandet

Bolig er en av vårt livs største investeringer. Har du lyst til å bo hjemme i Norge for all fremtid – eller frister en spennende fremtid i sydligere strøk?

Teknologiske nyvinninger hjelper eldre
Mange av fremtidens eldre har lyst til å bli bedre kjent med teknologinyheter som kan forenkle livet – det viser en ny undersøkelse fra Teknologirådet. Robotstøvsugere, fallsensorer som varsler pårørende, to klapp med hendene som slår lyset av og på i stua og smarte alarmsystem er eksempler på praktisk tilrettelegging som gjør det mulig å bo i egen bolig lenger.

Les også: “God økonomi på 1-2-3”

Mobilitet, teknologi og individuell tilrettelegging vil prege fremtidens alderdom, påpeker Teknologirådet. En stor del av 68erne i undersøkelsen sa seg interessert i til dels avanserte teknologiske hjelpemidler for å sikre selvstendighet og bistand i alderdommen.

Bolig i utlandet
I følge undersøkelsen kunne en av tre 68ere tenkt seg å være mobile – altså bo flere steder i løpet av året. Du har kanskje vært innpå tanken på å flykte til varmere strøk om vinteren du også?

Les også: “Er du en trekkfugl?”

På OppLev Mer 21.-23. september står eiendomsmeglere som formidler eiendom i utlandet klare for å gi deg informasjon om mulighetene dine.

 SE HELE PROGRAMMET 

Husk at hvis du skal oppholde deg over lengre tid i utlandet, har du ikke nødvendigvis de samme rettigheter ved sykdom eller ulykke som når du er i Norge. Dette varierer ut fra hvilket land du skal til og hvor lenge du skal være borte. Ta kontakt med NAV Internasjonalt dersom du har spørsmål.

 KJØP BILLETT 

Share this: