Så mange reiser utenlands minst tre ganger i året

Publisert av ANB, Avisenes Nyhetsbyrå, https://anb.no/

Hver fjerde nordmann har i løpet av det siste året vært på tre reiser eller mer til land utenfor Skandinavia.

Det er en økning på mer enn 30 prosent fra i fjor, viser Europeiske Reiseforsikrings store reiseundersøkelse for 2018.

– Alle aldersgrupper reiser mer til utlandet sammenliknet med tidligere år, sier informasjonsdirektør Jon Berge i forsikringsselskapet If og Europeiske Reiseforsikring.

Gruppen som har fem eller flere reiser til utlandet øker også kraftig.

– Det er fortsatt de rundt 60 som topper listen over de som reiser aller mest til land utenfor Skandinavia, opplyser Berge.

Andelen som reiser på en tema- og opplevelsesreise har økt noe, til 15 prosent. Det samme har andelen som reiser på biltur utenfor Skandinavia. 14 prosent har oppgitt dette reisealternativet i undersøkelsen.

Antallet som vil ha en aktivitetsferie holder seg stabilt. I alt har rundt én av ti nordmenn vært på en slik ferie det siste året.

– Blant alle som har feriert på den måten, er det alpinferie eller fjellvandring som er de mest populære aktivitetene. Toppturer har også blitt veldig populært. 17 prosent av de spurte har vært på en slik tur, sier Jon Berge.
Undersøkelsen viser at mange gjør det i Norge, men det er også flere som drar til Mellom-Europa, Kilimanjaro i Afrika og så langt bort som Canada for å gjøre dette.

Sykkelturer i Skandinavia eller trening på Mallorca er også populært. 16 prosent av de spurte har deltatt på en slik tur.

Fortsatt legger 25 prosent den såkalte hovedferien til Norge.
Mens fire av ti på norgesferie reiser til hytta eller en ferieleilighet, legger én av seks ut på bilferie i Norge. Spania og Hellas følger på de neste plassene, deretter kommer Sverige.

– Nesten én av fire nordmenn som reiser utenfor Skandinavia reiser til Spania, inklusive Mallorca eller Kanariøyene. De aller fleste gjør det for å få varme. Av disse reiser en av ti til et eget feriehus eller leilighet, sier Jon Berge.

Hvem vi reiser sammen med når vi skal ta årets hovedreise har imidlertid ikke endret seg mye sammenliknet med i fjor: Mens én av ti velger å dra på denne ferien alene, reiser 62 prosent sammen med ektefelle, samboer eller kjæreste. 3 prosent valgte å ha med svigermor og/eller svigerfar på årets hovedferie, mens 2 prosent har med seg hunden eller katten sin.

PS! Reiseundersøkelsen 2018 ble utført i april i år, og kartlegger nordmenns ferievaner det siste året. 992 intervjuer gjort av Kantar TNS på oppdrag for Europeiske ligger til grunn for den omfattende undersøkelsen. (ANB)

DE 20 MEST POPULÆRE FERIELANDENE FOR NORDMENNS HOVEDREISE:
1. Norge 26 prosent
2. Spania & Kanariøyene 17 prosent
3. Hellas 9 prosent
4. Sverige 8 prosent
5. Danmark 7 prosent
6. Italia 7 prosent
7. Tyskland 6 prosent
8. USA 5 prosent
9. Europa forøvrig 5 prosent
10. De britiske øyer (Storbritannia og Irland) 5 prosent
11. Frankrike 4 prosent
12. Kroatia 4 prosent
13. Thailand 4 prosent
14. Portugal 2 prosent
15. Østerrike 2 prosent
16. Afrika 2 prosent
17. Nederland 2 prosent
18. Asia for øvrig 2 prosent
19. Karibien 2 prosent
20. Finland 1 prosent

(Kilde: Europeiske Reiseforsikring/Kantar TNS)

Share this: