Voksen kjærlighet

Har du lyst til å treffe noen å bli glad i? Du er ikke alene! Mange av oss ser etter en partner å dele hverdagen, småstunder, reiser eller hobbyer med. På OPPLEV MER 21.-23. september holder psykolog Catrin Sagen foredrag om temaet Forelskelse i godt voksen alder.

 SE HELE PROGRAMMET 

Nettdating – den nye måten å treffe noen på
Nettdating blir stadig mer vanlig – også blant godt voksne på 50+. For mange kan nettdating være ukjent farvann og høres litt skummelt ut, men det er enklere å komme i gang enn man skulle tro.

I Norge fins det flere dating-nettsteder som retter seg mot folk i alle aldre (som Match og Møteplassen) – men det også spesialnettsteder for eksempelvis kristne, folk som er begeistret for bondelivet og ikke minst: En nettside for de over 50, nemlig www.50plusstreffen.no (les mer om nettsiden lenger ned i artikkelen).

Les også: Fabelaktig fritid »

Møt en spesialist på forelskelse – Catrin Sagen
De fleste av oss kjenner nok igjen følelsen av å være forelsket. Tilstanden der sommerfugler kiler i magen, hvor en er glad og går rundt med et smil fra morgen til kveld – og ikke minst lengter etter å tilbringe tid med sin utkårede.

Hverken forelskelse eller kjærlighet kjenner noen aldersgrense, men i godt voksen alder kan det føre til en del hodebry sammenlignet med da en var ungdom. Hva vil venner og barn si om jeg finner en ny kjæreste? Hva vil jeg selv ha ut av et voksent forhold? Og, orker jeg i det hele tatt å engasjere meg i ett nytt menneske som har sin egen historikk og kanskje egne barn fra før?

Les også: Vår tid er nå »

Psykolog Catrin Sagen holder foredrag på OPPLEV MER 21.-23. september. Hun er ekspert på det som heter emosjonsfokusert terapi, og vil ta for seg aktuelle problemstillinger rundt det å bli forelsket i godt voksen alder.

Sunt for helsen å føle lykkerus
Det å bli begeistret, betatt eller forelsket i noen i voksen alder, er absolutt ikke negativt. Tvert imot er det kjempebra for helsen. Når vi blir forelsket, så skjer det endringer i kroppen. Det skilles ut et molekyl i hjernen som heter dopamin, og dopamin er et lykkehormon. Jo lykkeligere vi er, jo mer dopamin skiller vi ut. Dopamin gjør oss generelt glade og fornøyde, og høye nivåer av stoffet gir oss masse energi, og en opprømt følelse på innsida. Dén følelsen høres vel ikke så verst ut å oppleve i hverdagen?

Hva er www.50plusstreffen.no?
På nettsiden www.50plusstreffen kan alle mellom 50-100 år bli medlemmer. De fleste som lager en profil der er i alderen 50 til 70 år, og en kan søke etter alt fra kjæreste til venner eller rett og slett bare noen å reise med. Er du uerfaren når det gjelder nettdating, sender vi gjerne med et par smarte tips på veien:

  • Legg ved et bilde av deg selv på profilen – da blir du raskt kjent med fler
  • Av sikkerhetsgrunner lager man et brukernavn istedenfor å bruke sitt ekte navn. Finn frem til et brukernavn som beskriver deg selv – for eksempel Matelsker, Turgåer eller Golfglad
  • Ærlighet varer lengst – ikke lyv
  • Legg første møte til et offentlig sted som en kafé

 KJØP BILLETT 

 

Share this: